Одеський припортовий завод отримає компенсацію за російський аміак

Національне агентство отримало ще понад 254 мільйона гривень від продажу арештованого аміаку російського походження обсягом 9,7 тис. тонн. Про це повідомляє пресслужба АРМА.

За підсумками реалізації п’яти партій російського аміаку загальним обсягом близько 42 тисячі тонн, АРМА отримало понад 1,32 мільярда гривень, що у багато разів перевищує надходження від реалізації за всі попередні роки роботи Агентства.

Варто зазначити, що кошти від проданого майна після погодження уряду перераховуються на придбання військових облігацій. Наразі, завдяки купівлі цінних паперів, до бюджету сукупно перераховано понад 1,2 мільярди гривень.

Також слід наголосити, що у випадку з продажем аміаку, крім ціни, сформованої за підсумками торгів, покупець має сплатити також винагороду електронному майданчику, компенсацію держпідприємству АТ «Одеський припортовий завод» за прийом, захолоджування, зберігання та відвантаження сировини, а також ПДВ і митні платежі. Отже, реальна вартість арештованого аміаку для покупців є значно вищою, ніж остаточна ціна продажу за результатами торгів.