Одеському ексвійськкому загрожує до десяти років позбавлення волі

Обвинувальний акт скерували до суду. Про це повідомляють у ДБР та Офісі генпрокурора.

Слідчі завершили розслідування щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського ТЦК та СП Євгена Борисова. Вони встановили, що військком за час перебування на посаді набув активів на майже 150 млн грн, не маючи таких доходів.

Вже під час повномасштабного вторгнення Росії мати Борисова купила віллу в Іспанії за понад 4 млн євро і автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн. Теща колишнього військкома за останні роки стала власницею цілого автопарку: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser. Нарешті, дружина посадовця придбала офіс в Іспанії за 737 тис. євро.

Сам Євген Борисов перебуває під вартою. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Справа скандального одеського військкома: розслідування завершили — УСІ  Online

Майно його родини в Іспанії, а також 9 земельних ділянок, два будинки, одне домоволодіння, дві квартири та 6 автомобілів заарештовані.

Нагадаємо, журналісти з’ясували, що родина Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала елітну нерухомість та автівки в Іспанії на мільйони доларів. 22 липня, ексвійськкому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. Борисов намагався втекти, але вже 24 липня його затримали у Києві працівники ДБР. 25 липня, за клопотанням спецпрокуратури, суд арештував одіозного військкома з можливістю внесення залогу, та відправив його в СІЗО.

Джерело