Щодо колишнього одеського військкома Борисова завершено розслідування — ДБР

Державне бюро розслідувань завершило попереднє досудове розслідування та передало до суду справи, що стосуються привласнення колишнім військовим Євгеном Борисовим суми в 150 млн грн.

За даними слідства, колишній працівник Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за час перебування на посаді придбав майно на суму практично 150 млн грн.

Цієї миті Борисов перебуває під вартою.

Матеріали щодо відсутності колишнього працівника Одеського ОТЦК та СП на службі та ухилення від військової служби передані для проведення окремого кримінального провадження, попереднє розслідування якого триває (ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України), повідомили у Офісі Генерального прокурора України.

Що відомо стосовно справи Борисова

Під час розслідування журналісти видання “Українська правда” дізналися, що родина Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала майно на іспанському узбережжі на мільйони доларів.

У травні ДБР розпочало кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України та відсторонило військового від посади.

Після скандалу з майном в Іспанії Зеленський доручив Головковому Залужному негайно звільнити з посади одеського військового Євгена Борисова.

19 липня глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков повідомив, що Євген Борисов привласнив 188 мільйонів грн — це рекордна сума незаконного збагачення.

22 липня Євгену Борисову оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та усвідомленому ухиленні від несення служби. Колишній посадовець намагався уникнути розслідування, при цьому змінював номери телефонів, автомобілів та місце розташування.

24 липня Євгена Борисова затримали у Києві. Наступного дня Печерський районний суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з можливістю вийти під заставу у розмірі 150 мільйонів гривень.

12 жовтня суму застави для Євгена Борисова зменшили з 150 мільйонів гривень до 135, як зазначено в постанові Київського апеляційного суду.

Джерело