Одеську область очікують відключення світла щонайменше на 6 годин

У Миколаївській, Херсонській та Одеській областях планується проведення відключень електропостачання тривалістю до 6 годин щодня.

Згідно з виступом голови правління Асоціації “Нафта та Газ України” та експерта з енергетики Андрія Закревського, якщо не буде споруджено додаткові мережеві з’єднання через Дніпро — декілька областей України можуть зіткнуться з відключеннями.

Зараз ми користуємося лише 12% потужності від маневрової генерації, порівняно з показниками місяця тому, що вказує на низький рівень резерву. За словами Закревського, наступного року у 12 областях України можливі відключення електропостачання тривалістю понад 6 годин на добу.

Серед областей, які можуть зазнати відключень, — Миколаївська, Одеська, Херсонська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська та Запорізька.

Звичайно, по цих вузлах ударять. Я сказав, що у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях не буде світла взимку, тому що ми там не розосередили ці вузли. Відразу можу сказати, що ворог 100% по них вдарить, а ще буде бити по перетинах, які будуть йти через Київ і далі через Дніпро“, – додав експерт.

Джерело