Яка зараз небезпека з Чорного моря, зокрема для Одещини — Гуменюк

У Чорному морі залишаються ракетоносії російських військових, які перебувають у своїх базах.

Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк під час телемарафону, передав її слова кореспондент “Інформеру”.

“Присутність ракетоносіїв у Чорному морі є. І треба усвідомлювати, що навіть коли вони заведені в пункти базування, вони не перестають бути небезпечними. Рівень небезпеки через них залишається неймовірно високим. Чи будуть вони виведені на бойове чергування чи ні – це питання кількох годин. І це треба пам’ятати”, – сказала Гуменюк.

Також вона зауважила, що Росія не часто виводить ракетоносії на чергування в море в останній час, крім випадків масованих ракетно-дронових атак.

“Останнім часом вони не виводять ракетоносії на чергування, крім тих випадків, коли планується масована ракетно-дронова атака. І ми вже неодноразово спостерігали саме таку тенденцію. Можливо, це було пов’язано зі зміною керівництва, і такий хід був застосований як випробувальний”, – говорить Гуменюк.

Вона також додала, що аналогічна ситуація спостерігається з іншими кораблями Чорноморського флоту РФ, які нерідко виводяться на короткочасне патрулювання і швидко повертаються на базу.

“Станом на зараз інформації про вихід ракетоносіїв чи будь-яких інших бойових кораблів в акваторію Чорного чи Азовського моря – не було”, – підсумувала Гуменюк.