В Одеській області незаконно знищили деревину на 8 млн грн

Працівники Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу разом із представниками поліції Березівського району в Одеській області виявили факт незаконної рубки дерев у межах Березівського району.

Згідно з повідомленням пресслужби інспекції, особи, які вчинили це правопорушення, знищили понад 3,5 тисячі дерев різних видів, включаючи “Акація біла”, “Дуб звичайний”, “Берест”, “Алича”.

Правоохоронні органи вже розпочали кримінальне провадження згідно з частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконну рубку або перевезення, зберігання або продаж деревини.

За законом, особам, визнаним винними у такому порушенні, загрожує штраф в розмірі від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, пробаційний нагляд на строк до трьох років, обмеження волі на той самий термін або позбавлення волі.

Пробаційний нагляд – це форма покарання, яка включає обмеження прав і свобод засудженого, встановлених законом і судовим рішенням, з використанням наглядових та соціально-виховних заходів, без ізоляції від суспільства.

Під час розслідування інспекція визначила розмір завданої шкоди лісовому фонду через незаконну рубку дерев, який оцінили у понад 8 мільйонів гривень.

Джерело