Одеський курсант загинув під час стрибків із парашутом

У правління Державного бюро розслідувань розпочало досудове розслідування щодо смертельного випадку, що стався з курсантом Одеської військової академії під час тренувальних стрибків з парашутом.

14 травня 2024 року на одному з українських аеродромів під час стрибка на висоті 600 метрів сталася трагедія. Курсант другого курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій загинув.

Це сталося через те, що його стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та заплутався довкола його ніг, ускладнивши відкриття основного парашута. Попри спроби вижити запасний парашут не встиг розкритися повністю, і 19-річний курсант загинув на місці події.

Представники ДБР висловили щирі співчуття родині та однокурсникам загиблого. Слідство зосередиться на перевірці належної підготовки та інструктажу курсантів під час навчальних польотів, дотриманні правил під час стрибків, а також експертизі правильності укладення парашута.

За попередньою кваліфікацією, цей випадок вважається недбалим ставленням до військової служби, вчиненим в умовах воєнного стану. Це був 12-й стрибок курсанта за час навчання.

Джерело