Одесита підозрюють у створенні фішингового сайту під виглядом «єПідтримки»

В Одесі чоловіка підозрюють у створенні фальшивого сайту державної установи та зборі особистих даних людей. Його затримали поліціянти.

За їхніми даними, мешканець Одеси створив та розмістив у популярних соціальних мережах посилання на вебсайт, який повністю копіював дизайн офіційного сайту державної програми “єПідтримка”.

Чоловік отримував реквізити платіжних карток людей, які переходили за посиланням, використовуючи фішингові форми, для збору таких даних, як номер картки, CVV-код, термін дії та інші.

Фото: поліція Одеської області

У поліції додали, що зібравши всю необхідну інформацію, зловмисник сайту міг виконувати транзакції з банківських рахунків потерпілих. Загалом затриманий заподіяв збитки на суму майже 16 тисяч гривень.

Місцевого жителя затримали та оголосили йому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Крім того, суд призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 211 тисяч гривень.

Джерело