Оголошено програму міжнародного музичного фестивалю Odessa Classics 2021

Цього літа в Одесі знову – вже всьоме – очікується найзначніша подія в музичному житті країни. А саме щорічний міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics – провідний  майданчик презентації класичної музики в Україні. Докладніше про це – у матеріалі Lemonade.stayle.

Передбачено проведення концертів з 2 по 11 червня та спеціального 24 червня, повідомили президент Оdessa classics, народний артист України Олексій Ботвінов і директор фестивалю Олена Зозуля.

Вони проходитимуть в Одеському національному  академічному театрі опери і балету (2, 10 і 24 червня) та у Великому залі Одеської  обласної філармонії (3, 5, 6, 8, 9, 11 червня), а також у Зеленому театрі (7 червня) і  традиційний open-air – на Потьомкінських сходах (4 червня).

Олексій Ботвінов. Фото: пресслужба

Відзначається, що цього року у фестивалі приймають участь п’ять оркестрів. Поряд з провідними українськими – Національним симфонічним оркестром України (Київ) і Національним одеським філармонійним оркестром виступатимуть два західноєвропейські камерні колективи – Цюріхський і Брюссельський, а відкриває фестивальну програму 2 червня Симфонічний оркестр Хайфи, який приїде в Одесу в повному складі – це понад 60 музикантів. Під керівництвом провідного ізраїльського композитора і диригента Беньяміна Юсупова колектив виступить у двох концертах з надзвичайно цікавою масштабною програмою.

Беньямін Юсупов. Фото: пресслужба

Крім того, три концерти зіграє Цюріхський камерний оркестр на чолі зі скрипалем Даніелем Хоупом. Так, прозвучать романтичні серенади композиторів різних епох і музика Альфреда Шнітке у виконанні Даніеля Хоупа і Олексія Ботвінова.

Серед солістів фестивалю – швейцарська скрипалька Марія Солозобова, вперше приїде в Одесу найпопулярніший молодий європейський піаніст Люка Дебарг, відвідає подію і кращий сучасний виконавець німецької вокальної музики Маттіас Гьорне. Спеціальний концерт 24 червня дасть легендарний піаніст сучасності Євгеній Кісін: він вперше виступить в Україні за роки незалежності, а на одеській сцені грав, ще будучи підлітком-вундеркіндом.

Особливою подією стане приїзд видатного письменника сучасності Михайла Шишкіна (Швейцарія). Він разом з Ботвіновим представить літературно-музичний проект про Рахманінова.

Цюріхський камерний оркестр на чолі із Даніелем Хоупом. Фото: пресслужба