Освітяни втомилися від карантинних обмежень?

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак, медики зафіксували зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію і серед учителів, і серед школярів області.

“ Станом на 3 березня 68 дітей та 121 вчитель досі хворіють. На самоізоляції перебувають 3 тисячі 238 діток. Якщо в класі дитина захворіла на COVID-19, то ми цей клас відправляємо на дистанційне навчання”, – додав Лончак.

Він зазначив, що наразі п’ять закладів освіти в Одеській області повністю перейшли на дистанційний режим.

Один заклад в Ізмаїлі, один в Чорноморську, по одному в Любашівській та Вигодянській територіальних громадах. Також на дистанційному навчанні приватна школа “Астер” в Одесі, там хворіє 9 вчителів”, – поділився директор.

За його даними, у закладах освіти почали “відверто ігнорувати” дотримання карантинних обмежень.

У місті (в Одесі – ред.) поки що нормальна ситуація. Але якщо ми такими темпами будемо рухатися, то за тиждень-два нам доведеться перейти на дистанційку, аби розірвати ланцюг. Прийнято рішення створити робочу групу, яка без попередження відвідає райони і перевірить, як виконуються санітарні норми у школах та садочках”, – наголосив Лончак.

Киевские школьники возвращаются за парты, но возможно смешанное обучение |  Украинская правда

Натомість за словами заступника директора департаменту освіти і науки Одеської міської ради Михайла Ануфрієва, ситуація із захворюваністю в школах Одеси залишається стабільною.

Захворюваність є, вчителі хворіють на COVID-19. Але це невелика кількість, тому що у закладах освіти дотримуються всіх вимог постанови санітарного лікаря. Заклади працюють у штатному режимі”, – зауважив Ануфрієв.

Він додав, що закритих через COVID-19 чи ГРВІ державних шкіл чи садочків безпосередньо в Одесі немає.

Джерело – Сила громад.