Після шторму з’єднались води Чорного моря та Тузлівських лиманів

Про це повідомив співробітник нацпарку «Тузлівські лимани», еколог Іван Русєв на сторінці у Facebook.

Шалений вітер, який вирував на Одещині дві доби надув бархани, за яким сховалися від шторму водоплаваючі птахи, а величезні волни створили прорву, яка з’єднала море з лиманом. Негода вирішила екологічну проблему, яку блокували чиновники.

Екологічну проблему Тузлівських лиманів вирішила негода

Рівень лиманів за літо падає, тому кефалі та інші водні організми абсолютно не мають шансу вибратися у відкрите море і вільно мігрувати з моря до лиманів і назад. В цей час унікальна водна екосистема національного парку потребує морської води.

Адміністрація парку неодноразово намагалася штучно з’єднати морські та лиманські води. Але, за словами еколога, місцева влада та браконьєри, яким було вигідно позбавити рибу шансів вибратися у відкрите море і тим самим забезпечити собі великі улови, заважали в цьому. Декілька разів чиновники просто заривали з’єднання між морем та лиманами. Але, завдяки шторму, природа вирішила проблему сама.

Негода вирішила екологічну проблему Тузлівських лиманів, яку блокували  чиновники (фото). Читайте на UKR.NET

Будемо сподіватися, що ще кефаль з лиманів зможе вийти у море на зимівлю, та й води трішки добавиться у лиманах, – написав Русєв.

Джерело