Пляжі Одеси будуть частково доступні

Начальник Одеської РВА та командувач об’єднання стратегічного угруповання військ “Дунай” підписали наказ щодо проведення заходів з підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах воєнного стану. Про це повідомила Одеська районна військова адміністрація

“Спільний наказ визначає комплекс заходів, за умови виконання яких буде надано можливість доступу для відвідування громадянами окремих пляжних зон, для оздоровлення з можливістю купання в морі, в межах берегової лінії міста Одеси – від пляжу “Ланжерон” до 16 станції Великого Фонтану”, – заявив очільник Одеської РВА Юрій Крук.

Він наголосив, що наказ “не про відкриття пляжів”, а про умови, за яких вони можуть бути відкриті. Тобто в документі прописано, що треба зробити на відповідних ділянках пляжних зон.

Пляжі Одеси — Вікіпедія

“Після проведення, спеціально створеною комісією від Одеської міської ради, перевірки щодо виконання умов наказу, відповідні акти, до 5 червня, будуть подані до Одеської обласної військової адміністрації. Остаточне рішення буде прийнято начальником Одеської ОВА та ОСУВ “Одеса”, згідно з яким і буде внесено зміни у попередній минулорічний наказ, щодо роботи пляжів”, – пояснив Крук.

Зазначимо, що мер Чорноморська заявив, що купатись у морі заборонено військовими. Раніше заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин повідомив ЗМІ, що в області планують визначити безпечні умови, при дотриманні яких власникам пляжів дозволять працювати.

Джерело