Польский дослідник готує публікацію книги про події 2 травня в Одесі

Вже за 3-4 тижні книга «Одеса 2 травня 2014 року. Кривавий слід російської весни» з’явиться у продажу. Її можна буде замовити як в паперовому, так в електронному варіантах. Про це повідомив автор книги, Борис Тинка, на своїй сторінці у Facebook.

За cловами дослідника, книга — це не журналістське розслідування, 600-сторінковий документ, який зважено й чесно відображає хронологію тих трагічних подій.

«Весь останній рік я збирав і аналізував матеріали, офіційно надані експертами, які розслідують трагічні події 2 травня 2014 року. Я прочитав сотні статей у пресі й десятки документів на загальнодоступних сайтах. Я подивився десятки годин відео, прес-конференцій і тисячі фотографій того дня. Я спілкувався з очевидцями тих подій, ретельно перевіряв факти, збирав спогади», – пише Борис Тинка.

Дослідник дякує одеським активістам і журналістам які допомагали у роботі над книгою. Зокрема, фото одеського фотографа Олега Куцького прикрашає обкладинку книги. Нині оголошено передпродаж паперової версії. За бажанням покупця, замовлені екземпляри можуть бути вислані з автографом письменника.