Прикордонники оприлюднили інформацію щодо порядку використання маломірних суден

Прикордонники оприлюднили важливу інформацію щодо порядку використання маломірних суден та суден флоту рибної промисловості під час дії воєнного стану на водоймах Одещини.

Заборонено випуск, вихід та плавання в акваторії Чорного моря маломірним суднам та іншим плавзасобам усіх категорій та форм власності, у тому числі суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства.

Також, заборонено вихід, перебування у наступних внутрішніх водоймах Одеської області:
-Малий Аджалицький лиман;
-південна частина Дністровського лиману (Шабо – Затока – Кароліно-Бугаз – Роксолани – Овідіополь);
-Будацький лиман;
-озера Сасик, Шагани, Алібей, Бурнас.

Дозволено вихід та перебування у внутрішніх водоймах Одеської області:

-лиман Сухий,

-химан Хаджибейський,

-лиман Куяльницький,

-лиман Великий Аджалицький,

лиман Тилігульський.

Вихід дозволено лише у світлий час доби з дотриманням наступного порядку:

щодобово, до 17.00, суб’єктам господарювання необхідно подавати списки маломірних плавзасобів з їх екіпажами на затвердження до підрозділу ДПСУ, в межах ділянки відповідальності якого планується здійснення промислу.

Випуск та вихід маломірних (малих) суден, інших плавзасобів у тому числі суден флоту рибної промисловості в межах контрольованих прикордонних районів здійснюється лише з пристаней, причалів, баз для стоянки, об’єктів базування (місць базування суден флоту рибної промисловості) відкритих та допущених до експлуатації відповідно до порядку, встановленому постановою КМУ від 27.07.1998 № 1147.

Джерело