Прокуратура відсудила захоплену землю в Одесі вартістю 27 мільйонів

Фото: Одеська обласна прокуратура
(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури щодо ділянки землі на вулиці Мечникова в Одесі вартістю у 27 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Суд повністю задовольнив позов прокурорів тобто скасував реєстрацію земельної ділянки в Державному земельному кадастрі з одночасним припиненням усіх речових прав незаконного власника на неї.

У березні правоохоронці скерували до суду справу жителя Києва обвинуваченому у шахрайстві з землею територіальної громади міста Одеси.

Чоловік використав підроблені документи та придбав право на земельну ділянку Одеської міської ради вартістю понад 27 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили,  що 35-річний уродженець міста Одеси, який зареєстрований нині в столиці, за попередньою змовою з особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, впродовж 2020-2021 років реалізували план на привласнення чужої землі площею майже 0,4 гектара, розташованої в Одесі на вулиці Мечникова.

Один зловмисник придбав мале приватне підприємство, основний вид діяльності якого будівництво житлових і нежитлових будівель, зробив співучасника змови його власником і виготовив свідомо підроблені офіційні документи, що нібито надавали право власності даному підприємству на шмат землі, який хотіли прибрати до рук.

Інший зловмисник, своєю чергою, користуючись свідомо підробленими документами, подав їх у відповідні реєстраційні органи з метою придбання права власності на земельну ділянку, що належала територіальній громаді міста Одеси в особі Одеської міської ради.

У жовтні минулого року суд в Одесі обрав директору підприємства, підозрюваному у заволодінні землі вартістю у 27 мільйонів гривень, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом виходу під заставу у 744 тисячі гривень.