Протягом бойової доби окупанти здійснили 8 авіаційних ударів по півдню України

Застосували при цьому 5 керованих авіабомб та більше чотирьох десятків некерованих авіаційних ракет.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей ворог застосував 230 FPV-дронів, 21 ударний БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 278 осколкових боєприпасів.
В операційній зоні виявлено проліт 207 розвідувальних БпЛА.

Внаслідок злочинних дій ворога під час скиду осколкового боєприпасу з дрона в Херсонській області 2 мешканців Бериславу дістали поранення. Пошкоджено багатоповерховий будинок і крамницю.

6 разів ворог вдарив з артилерії по Херсону та двічі по Токарівці та Інгульцю. Також на Херсонщині під обстрілами опинились Кізомис, Берислав, Михайлівка, Осокорівка, Антонівка, Садове та Ольгівка. 2 цивільні особи загинули. Пошкоджено адміністративну будівлю, декілька цивільних автомобілів, більше десятка приватних житлових будинків, господарчі споруди, ангар.

На Запоріжжі ворожою артилерією обстріляно Гуляйполе, Малу Токмачку, Роботине, Новоандріївку, Єгорівку, Малинівку та Левадне.
Пошкоджено декілька приватних житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Жертв серед населення немає.

На Миколаївщині зафіксовано 2 ворожих артилерійських обстріли по Куцурубській громаді. Внаслідок влучання пошкоджено електромережу.

На Дніпропетровщині ворог 3 рази обстріляв артилерією Нікополь. Також під обстрілом опинились Марганецька та Петриківська громади. Пошкоджено декілька приватних будинки, лінію електропередач та кілька цивільних автомобілів. Люди не постраждали.

Сили оборони півдня України