Проєкт Національної стратегії з протимінної діяльності отримав схвалення Міноборони України

У  Міністерстві оборони 12 лютого провели засідання Національного органу з питань протимінної діяльності. Про це повідомили в пресслужбі МО.

Під час зібрання схвалили низку важливих рішень, зокрема проєкт Національної стратегії з питань протимінної діяльності до 2033 року, яку невдовзі подадуть на розгляд та затвердження РНБО.

Учасники також обговорили питання замовлення, планування та координації виконання завдань з розмінування внутрішніх вод, територіального моря, виключної морської економічної зони України.

Окрім цього, зосередили увагу на плануванні та координації інформаційних заходів для зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя і діяльність населення.

“Основним завданням Національного органу з питань протимінної діяльності є формування держполітики та координація в Україні всіх заходів протимінної діяльності, включаючи гуманітарне розмінування”, — пояснили у відомстві.

15 січня президент Володимир Зеленський заявив, що 174 тисячі квадратних кілометрів території України забруднені російськими мінами та боєприпасами, що не розірвалися.

У вересні 2023 року прем’єр Денис Шмигаль оголосив, що для повного розмінування України потрібно 37 мільярдів доларів і понад 10 тисяч саперів.

Джерело