Що розглядатимуть на першому засіданні виконкому Одеської міськради у 2023 році

Виконавчий комітет Одеської міської ради зібрався, сьогодні, 30 січня, на перше засідання цього року. Спочатку засідання планувалося на 26 січня, але через відрядження міського голови його перенесли. 

Наразі в порядку денному понад 30 питань, які виконком має вирішити. 

Наприклад виконавчий комітет Одеської міської ради планував на засіданні 26 січня затвердити тариф на послуги з поводження з побутовими відходами для споживачів міста Одеси, що надаються Комунальним підприємством “Одескомунтранс”. Тариф має збільшитися.

Якщо з 2020 року розмір плати за вивезення сміття комунальним підприємством “Одескомунтранс” передбачався 98 гривень на людину за рік, то тепер становитиме 128 гривень. При цьому для мешканців багатоквартирних будинків та для мешканців приватного сектору тариф як був, так й залишиться різним. 

Якщо мешканці багатоквартирних будинків платитимуть 34 гривні з людини в місяць проти 24 у 2020 році, то для мешканців приватного сектору вивезення сміття подорожчає  до 59 гривень на людину в місяць з 39 гривень, що планували у 2020 році. 

Сміття в Одесі вивозять чотири компанії: “ТВ-Серрус”, “Одескомунтранс”, “КЛІАР-СІТІ” та “Еко-Ренесанс”. 

Також члени виконкому планують:

Винести на розгляд міської ради внесення зміни у низку міських програм. 

Призначити Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради замовником проведення робіт з капітального ремонту підпірної стінки між траверсами № 17 та № 18 другої черги протизсувних споруд у районі пляжу “Великофонтанський”.

Винести на розгляд Одеської міської ради список присяжних для Малиновського районного суду міста Одеси. 

А також анулювати низку дозволів на розміщення зовнішньої реклами та навпаки видати нові дозволи. 

Джерело