Спостерігається зростання захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19

Така ситуація триває в Одесі та області з початку лютого. спостерігається зростання захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19. Госпіталізація зросла майже на 65 відсотків й більшість пацієнтів лікарень — це діти. Про таке  повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

Вірусологічний моніторинг на Одещині вказує на циркуляцію вірусів грипу та інших вірусів.

Тільки за перший тиждень лютого рівень захворюваності в Одесі та області та зріс на 35,3%. При цьому хворіють переважно діти віку 5-14 років. Близько 75% дітей потрапляють у лікарні. Таким чином, загальний показник вірусних захворювань, включаючи COVID-19, перевищив епідемічний поріг на 11%.

Хоча захворюваність COVID-19 все ще залишається на низькому рівні (1,5%), але поступово зростає.

При цьому госпіталізація хворих на COVID-19 знизилась в 1,7 раза, бо хворіють переважно дорослі. Від цієї хвороби померла одна людина.

Медики закликають до щеплення. Від грипу прищепилися 8 200 осіб.

При цьому захворюваність на гострі кишкові інфекції зменшилась на 22,5%, хоча залишається стабільною серед дітей із найвищим враженням вікових груп 1-4 роки та 5-9 років.

Станом на 6 лютого в Одеській області зареєстровано 4 підозри на спалах кору. В усіх дітей перебіг захворювання середньої важкості. Діти знаходяться під постійним наглядом лікарів.

Медики в черговий раз наголошують, що єдиним захистом від кору є вакцинація.

Джерело