Триває візит одеської делегації до Йокогами

Депутати міської ради Йокогами привітали одеську делегацію у сесійній залі. Вони в черговий раз засудили вторгнення росії в Україну та виступили з вимогою викорінити застосування сили в міжнародних конфліктах.

«Ми молимося за те, щоб в Україну, в Одесу якомога швидше повернувся мир, а люди могли спокійно повернутися до звичного життя. Слава Україні», сказав заступник голови міської ради Йокогами пан Масахару Такахаші.

***

В рамках візиту до міста-побратима Йокогама (Японія) одеська делегація відвідала водоочисну станцію з метою ознайомлення з місцевим досвідом альтернативного водозабезпечення та водопостачання.

Нагадаємо, у липні 2022 року Одеса отримала від Йокогами 33 портативні системи водоочищення, завдяки яким наше місто отримало додаткові потужності для забезпечення населення питною водою в надзвичайних умовах.

Також відбулася зустріч з паном Хаджіме Ошіта – Президентом технологічної компанії «JFE Engineering Corporation». Сторони обговорили питання будівництва в Одесі сміттєпереробного заводу, системи паркування автотранспорту та інші перспективні напрямки співпраці в рамках нещодавно укладеного Меморандуму про взаєморозуміння щодо технічного співробітництва між Одесою та Йокогамою.

Крім цього одеська делегація відвідала низку інфраструктурних об’єктів. Під час зустрічей з представниками сміттєспалювального заводу Цурумі та муніципального центру перероблення мулу обговорювалися перспективи впровадження в Одесі новітніх енергоефективних технологій в галузі перероблення відходів. Цей завод – один із чотирьох сміттєспалювальних заводів Йокогами. Щороку в місті спалюється близько 870 тис. тонн відходів.

ОдесаОфіційно