Цього літа в центрі Одеси не обмежуватимуть рух транспорту

Через повномасштабне вторгнення на вулиці немає великої кількості людей, тому міська влада не бачать сенсу впроваджувати зміни у русі транспорту для відкриття пішохідної зони у центральній частині міста влітку. Про це повідомив депутат Одеської міськради, голова комісії з питань транспорту і дорожнього господарства Петро Обухов.

На думку депутата, цього літа через війну кількість людей на вулицях міста не збільшиться.

У 2021 році пішоходів було дуже багато, було незручно пересуватися тротуарами, їх не вистачало, вони були завузькі. І тому це мало сенс. Ресторани розширювали свої літні майданчики та вони могли займати більше місця. Це було прикольно, але це працює тільки коли є багато людей, – зауважив депутат.

Крім того, додає Обухов, для відкриття пішохідної зони необхідний додатковий ресурс – а саме залучення працівників патрульної поліції та співробітників муніципальної варти.

Зазначимо, вперше пішохідна зона у центральній частині Одеси була відкрита на святкові дні та вихідні 4 червня 2021 року, з початком великої війни її більше не впроваджували. Тоді на шістьох вулицях центру та у двох провулках заборонили стоянку автомобілів, проїзд автомобілів та мотоциклів.

Джерело