У одеського активіста знайшли патрони та гранату в автомобілі

Одеського активіста Дем’яна Ганула зупинила патрульна поліція, тому що він їхав на позашляховику на американських номерах. Він надав технічний паспорт с США та пояснив, що авто належить військовим і він переганяв його на СТО для ремонту після чергового завдання у Херсонській області.

Патрульні забажали здійснити обшук авто і нашли в ньому боєприпаси – 30 патронів, 1 гранату, 3 боєприпаси до гранатомета. Ганул пояснив, що авто належить військовим, тому не дивно, що в ньому знаходились залишки боєприпасів після чергового завдання.

Він розповів, що влітку минулого року на своєму авто від одних хлопців іншим віз потрібне БК – з Миколаєва безпосередньо до лінії розмежування. Він тоді ризикував не тільки загинути, виявляється, за допомогу війську міг отримати «спасибі» від поліції.

“Я ще раз, уже публічно наголошую: авто військових, тому є докази, які надані правоохоронцям. Розвивати тему, чому у військових у авто речі, які схожі на БК — дурне заняття. Або також, чому я займаюся ремонтом авто, — бо цим не займаєтесь ви!” – написав у соцмережах Ганул.