УГКЦ відкрила пункт незламності в Одесі

УГКЦ відкрила пункт незламності в Одесі

Українська греко-католицька церква відкрила в Одесі пункт незламності «Добрий самарянин», 26 січня його благословив і освятив екзарх Одеський УГКЦ Михайло Бубній.

Про це повідомили у пресслужбі Одеського екзархату УГКЦ.

«Намет розташований в густонаселеному районі Одеси, селище Ліски, Проїзд Хуторський Перший, №2 на території парафії Святого Миколая. Його придбала і встановила патріарша фундація «Мудра справа» за фінансової підтримки Апостольського екзархату в Німеччині та країнах Скандинавії», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив отець Юрій Стронянський, координатор «Мудрої справи» в Одеському екзархаті УГКЦ, на проєктування такого мобільного пункту пішло кілька днів, а зібрали його за одну добу. Планується такі пункти обігріву встановити в Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі та Херсоні.

Як зазначили в Одеському екзархаті УГКЦ, у приміщенні присутня вентиляція, обігрів, буржуйка. Можна приготувати їжу, підзарядити телефон, є швидкісний інтернет від Starlink. За задумом проєктантів, пункт може вмістити до 50 осіб, які одночасно можуть заряджати свої мобільні пристрої. Пункт незламності працює щоденно.

У своєму слові владика Михайло наголосив, що пункти незламності Церква відкриває для того, щоб «зберегти життя, зберегти тепло, дати можливість всім потребуючим зігрітися, сконтактувати з рідними через інтернет, а також щоб побути разом і не зламатися. Тому цей пункт і називається пунктом незламності “Доброго самарянина”».

Єпископ додав, що у боротьбі українців за свободу, незалежність і територіальну цілісність з Україною є Бог, і це засвідчують щонайменше два Його чуда.

«Перше чудо – це те, що ворог, який прийняв такий жорстокий спосіб знищення нашого народу, планував за три дні взяти нашу столицю. Але йому цього не вдалося. Друге чудо, яке ми бачимо, – ворог планував нас заморозити взимку, але Бог дарував тепло. Бог дарував таку зиму, якої не було вже давно. На Йордан ми мали 12 градусів тепла. Бачимо, що й ці плани ворога були зруйновані, – зазначив владика Михайло і додав: Бог буде руйнувати плани ворога до того часу, поки Україна не переможе. Ми в це віруємо і за це молимося. Український народ є незламним народом. Тому й ці пункти незламності будуємо для того, щоб не зламатись і не здати свої позиції».

Фото: Українська греко-католицька церква