Українська збірна U-20 вперше в історії виграла Чемпіонат світу з футболу

Вчора, 15 червня юнацька збірна України перемогла у чемпіонаті світу з футболу серед гравців віком до 20 років. Українські футболісти перемогли збірну Південної Кореї з рахунком 3:1.

Ця перемога є визначною в історії українського футболу. Адже вона стала найбільшим досягненням на рівні збірних команд, – передає українське РадіоСвобода. Попередній рекорд встановила збірна України у 2006 році, отримавши місце у чверть фіналі на чемпіонаті у Німеччині.

Після того, як стало відомо про перемогу української юнацької збірної, у соцмережах одразу почали з’являтися пости з привітаннями.

Збірна України з футболу U-20

 Зокрема привітав збірну з  перемогою Президент України Володимир Зеленський: “Об’єднавшись, зробити неможливе. Це наша національна ідея. U-20 збірна України з футболу – ви неймовірні! Ви – переможці, ви – наша надія, ви – свідчення того, що Україна зможе все. А молода Україна – навіть більше!”

До привітань доєдналися  прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Національний олімпійський комітет України , футбольний клуб «Динамо».

Україна  вболівала  за  свою команду 7 матчів і нарешті дочекатися перемоги:

На данном изображении может находиться: один или несколько человек
На данном изображении может находиться: 3 человека, люди стоят
На данном изображении может находиться: 1 человек, борода, текст и на улице
На данном изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются
На данном изображении может находиться: один или несколько человек, стадион и текст