Ув’язненого в одеській колонії спіймали на шахрайстві


Зловмисник був засуджений за крадіжку та заволодіння транспортним засобом до шести років позбавлення волі, далі під час ув’язнення отримав більше року додаткового строку за злісну непокору вимогам адміністрації установи виконання покарань. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що фігурант розміщував в інтернет-мережі оголошення про продаж дров, сіна та соломи, а також цигарок за ціною, нижчою за ринкову. Спілкуючись із зацікавленими людьми в месенджері, він запевняв їх в наявності товару вартістю залежно від потрібної кількості. Вартість дров складала від 2000 до 13700 гривень, за 200 тюків соломи просив 4900 гривень, а сіна – 11556 гривень. За умови повної передоплати зловмисник обіцяв доставку «покупок» поштою або вантажним транспортом безпосередньо у пункт призначення.

На пропозицію погодились 19 жителів різних регіонів країни. Вони перерахували гроші на вказаний чоловіком рахунок, після чого останній перестав виходити на зв’язок. Загалом правопорушник заволодів у такий спосіб майже 134 тисячами гривень. Нині чоловіку повідомили про підозру у шахрайстві, за яке йому загрожує три роки позбавлення волі.