В Болграді військові урочисто принесли Клятву морського піхотинця

23 травня, в Болграді на День морської піхоти урочисті церемонії складання Клятви морського піхотинця відбулися в пункті постійної дислокації 88 окремого батальйону морської піхоти, який входить у склад 35 окремої бригади морської піхоти ім. контрадмірала Михайла Остроградського, та у підрозділах в районі ведення бойових дій.

Також в ході проведення святкових заходів кращим з кращих були вручені державні нагороди та відомчі відзнаки, а також цінні подарунки та почесні грамоти. Про це повідомила прес-служба 88 обмп, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Відомо, що берет морського піхотинця не є лише елементом військового однострою. Це символ бойової слави, звитяги, мужності, стійкості і непереможного духу військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України.

Традиційно, на День морської піхоти, кращі військовослужбовці, які неодноразово проявили свою стійкість, рішучість, мужність та сміливість під час ведення бойових дій, отримали з рук своїх бойових командирів омріяний штормовий берет, та урочисто промовили перед строєм своїх побратимів святі і непорушні для більшості з нас слова Клятви морського піхотинця.

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих побратимів і посестер, які поклали своє життя в боротьбі за свободу та незалежність України.