В Одесі підрядника підозрюють в розкраданні коштів на ремонті дитсадка

Підрядника підозрюють у зловживанні бюджетними коштами під час ремонту дитсадка у Пересипському районі Одеси.

За результатами слідства встановлено, що керівник підприємства-підрядника зловживав коштами під час капітального ремонту з впровадженням енергоефективних технологій дитячого садка на вулиці Балківській.

Чоловік надав недостовірні відомості про обсяги та вартість проведених робіт у документах, які підписав. Це призвело до завдання збитків бюджету міста на суму понад 1,3 млн гривень.

Експертний висновок показав, що в актах робіт фіксувалися неправдиві дані: кількість встановлених віконних металопластикових блоків була завищена удвічі, а покриття штучною травою взагалі було відсутнє. Крім того, роботи з демонтажу та встановлення огорожі не виконувались, зазначається у повідомленні.

За даними поліції, договір на ремонт дитячого садка був укладений у 2020 році на суму понад 15 мільйонів гривень. Інформація про цей тендер також доступна на сайті Prozorro, де видно, що управління капітального будівництва Одеської міськради уклало договір з ТОВ “Монтажники” на суму 17,4 млн гривень.

Прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо підрядника за ч. 1 ст. 366 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Джерело