Жителька Одеси виманювала кошти у літніх людей, “знімаючи порчу” з дітей

В Одесі правоохоронні органи розслідують справу щодо обману літніх містянок, яким 45-річна жінка обіцяла “позбавити від порчі” їхніх дітей.

За даними слідства, жінка під виглядом знайомої доньки 75-річної пенсіонерки повідомила їй про “порчу”, яку на яку, за її словами, можна вплинути. Потім вона запросила жінку до своєї квартири, де для проведення ритуалу попросила усі її гроші.

Після того, як господиня передала “ворожці” 7000 доларів та 19000 гривень, та виконала свою “рятівну” процедуру. Вона сказала загорнути гроші в рушник і залишити на шафі протягом кількох днів без дотику. Проте, коли вона перевірила, де вони, — гроші вже були зниклими.

Після виявлення пропажі коштів жінка розповіла це своєму онуку, який звернувся до правоохоронців. Після кількох годин поліція встановила особу зловмисниці, яка раніше вчинила ще чотири схожі злочини.

Під час обшуку у будинку жінки правоохоронці знайшли понад 12 тисяч доларів, понад 2,5 тисячі євро, понад 80 тисяч гривень та інші докази. Жінку затримали і повідомили про підозру згідно зі статтею 190 Кримінального кодексу України. Вона може отримати штраф або позбавлення волі до п’яти років.

Правоохоронці також розглядають можливість додаткових звинувачень щодо інших чотирьох подібних правопорушень.

Джерело