В Одесі штурмували call-центр: там чехів ошукали на понад 5 млн

Одеські поліцейські із застосуванням спецзасобів проникли до будівлі, де розміщувався шахрайський call-центр. У результаті операції було виявлено, що співробітники центру підозрюються у виманюванні грошей у громадян Чехії на суму 5,5 мільйонів гривень.

Злочинну діяльність організував 40-річний українець з Дніпра, який залучив до виконання шахрайських схем двох українців та шістьох чехів, які вже перебувають у міжнародному розшуку.

Фото: ГУНП в Одеській області

Шахраї використовували віртуальну телефонію для дзвінків жителям Чехії, видаючи себе за співробітників державних банківських установ.

Вони переконували потерпілих надавати віддалений доступ до своїх пристроїв або відомості своїх банківських карт, після чого перераховували кошти на контрольовані рахунки. В деяких випадках зловмисники навіть організовували зустрічі з підставними кур’єрами для передачі готівки.

Поліцейські здійснили 23 обшуки, за підтримки спецпідрозділів затримали усіх дев’ять фігурантів справи. Під час обшуків вилучено значну кількість комп’ютерної техніки, мобільних телефонів із доказами незаконної діяльності, а також елітні автомобілі та великі суми грошей в різній валюті.

Фото: ГУНП в Одеській області

Національна поліція вже оголосила підозру учасникам злочинної схеми. У разі засудження їм загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна. Іноземних злочинців планується екстрадувати до Чехії для подальшого судового розгляду.

Джерело