Як пояснюються відключення світла при заморозках в Одесі, але не в інших містах

Атаки РФ весною спричинили значні пошкодження енергосистемі України, що безпосередньо стосується Одеси та області. В ОВА пояснили, чому місто гірше переносить дефіцит електроенергії, що спричиняє відключення, передав кореспондент “Інформеру” з брифінгу.

“Оскільки в Одеській області відсутні крупні традиційні джерела генерації електроенергії, такі як атомні або теплові електростанції, будь-яке порушення зв’язку з енергетичною системою є проблемою регіону та призводить до відключень електрики, від чого страждають люди та економіка області”, — зауважив заступник директора Департаменту – начальник управління систем життєзабезпечення Департаменту жиловокомунального господарства та енергоефективності Одеської ОВА Володимир Карпич.

Зауважимо, що станом на 23 квітня у місті та області не прогнозували відключень е/е. Проте в “Укренерго” не виключали такої можливості за умов високої або низької температур, що означає збільшене споживання е/е.

Він наголосив, що місто потребує засобів протиповітряної оборони, оскільки нині немає тенденцій щодо припинення обстрілів з боку РФ.

З усім тим зараз в енергосистемі знижена можливість виробляти електрику, тому громадян закликали знизити споживання е/е з 19:00 до 22:00.