Яка тактична обстановка росіян у Чорному морі — ОК “Південь”

Російські військово-морські сили зараз перебувають у тактичному тупику у Чорному морі, заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу та речник ОК “Південь” Дмитро Плетенчук під час телемарафону 23 квітня.

“Виконувати завдання у морі не можуть — не виконують реально. Тому вони досить тривалий час перебувають у пошуку тактичних рішень: як же бути, щоб не втратити залишки кораблів і водночас не залишити акваторію Чорного моря. Тому що це вже буде, звичайно, фактично капітуляція Чорноморського флоту. Вони розуміють, що треба тримати обличчя. Ось у такий спосіб вони його тримають”, — констатував гість ефіру”, — зазначив Плетенчук, передав його слова кореспондент “Інформеру”.

За його словами, через відсутність достатньої кількості кораблів, росіяни збільшили використання авіаційних сил, включаючи старі гідролітаки та різноманітні типи дронів, від звичайних розвідувальних апаратів до іранських бойових дронів.

Плетенчук додав, що кількість кораблів Чорноморського флоту РФ скоротилася до двох третин від довоєнного складу, при цьому половина з них зазнала різних пошкоджень і потребувала ремонту.