В Одесі та області зафіксовано 5 випадків захворюваності на кір

Епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою. Зареєстровані 5 випадків з підозрою на кір – у двох районах Одеської області. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Зареєстровано 5 випадків підозри на кір: в Ізмаїльському районі – чотири випадки, в Одеському – один.

Зазначимо, що минулого тижні, в Одесі та Біляївській громаді були відмічені два випадки захворюваності. Загалом, з початку року в області на кір захворіли 11 людей – з них 6 діти (Одеський район – 6, Одеса – 4, Ізмаїльський – 3 Березівський – один випадок). Із захворілих щеплені згідно з віком шість осіб, п’ять – не щеплені.

На минулому тижні зареєстровано два завізних випадки кору в Ізмаїльському районі в одному сімейному осередку. Захворіло подружжя, які разом з трьома дітьми мешкали протягом останніх двох років в Румунії у Констанці. Дружина щеплена проти кору, у чоловіка щеплювальний статус невідомий, троє дітей були щеплені згідно з профілактичним календарем . Відомо, що родина повернулась додому в Ізмаїл 30 квітня. Через декілька днів дорослі відчули симптоми захворювання. Наразі вони проходять лікування в інфекційному відділенні Ізмаїльської лікарні.

Крім того, знизився рівень захворюваності на кашлюк порівняно з попереднім тижнем – медики зафіксували 16 випадків кашлюку проти 21 випадку попередньо. В Одеському районі захворіли 8 людей, Ізмаїльському – 5, Подільському -2 та Болградському одна людина.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 35,4%, у тому числі серед дитячого населення – на 14,5%, серед дорослого – у 2 рази. В основному хворіли – діти (до 65%), серед яких найбільш ураженими залишались неповнолітні від 1 до 4 років (37%).

Джерело