В Одесі затримали агента ФСБ, який фотографував блокпости

В Одесі затримали агента ФСБ, який фотографував блокпости
Фото: Одеська облпрокуратура

В Одесі затримали агента ФСБ, який фіксував на прихований відеореєстратор позиції Сил оборони.

Як повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури, за даними слідства, чоловік, маючи антиукраїнську позицію та підтримуючи окупацію Одещини, фіксував та передавав інформацію щодо місць дислокації, переміщення підрозділів та військової техніки, а також місць розгортання та обладнання блокпостів для нанесення ракетних ударів і захоплення регіону.

Зібрані фото- та відеоматеріали зрадник передавав співробітникам ФСБ РФ, бажаючи отримати посаду директора департаменту житлово-комунального господарства при так званій “адміністрації РФ в Одеській області“, – йдеться у повідомленні.

Зрадника затримали під час чергової передачі коригувальної інформації для ворога та вилучили приховану картку пам’яті у пачці з-під сигарет та мобільний телефон.

Затриманий виїжджав до різних районів Одеси та передмістя і візуально оглядав місцевість. Для фіксації військових об’єктів він використовував прихований у салоні власного авто відеореєстратор. Зібрану інформацію зберігав на картці пам’яті, яку планував передати ворогу“, – розповіли в управлінні.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.