В одеських дитсадках не вистачає 10 тисяч місць

Через це перевага надання місць у садках буде віддаватися дітям військовослужбовців та офіційно працевлаштованих батьків. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Буйневич, директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Вона зазначила, що дитячі садочки не можуть працювати в декілька змін, і місць не вистачає, тому що зазвичай у садочку перебуває 300 дітей, а укриття у цих закладах можуть прийняти лише 50-60 дітей.

“У нас у садках 4,5 тисячі місць, майже всі вони зайняті. Є непопулярне рішення в першу чергу приймати в садочки дітей, чиї батьків працюють та дітей військовослужбовців. Першочергове мають бути місця для дітей, чиїм батькам немає їх з ким залишити. В садочку не можна зробити дві зміни. Місць в садочках буде не вистачати, попри те, що майже щотижня відкривається новий дитячий садочок. Це додаткові 50-60 місць”, – розповіла Буйневич.

Вона зазначила, що протягом літа планується відкриття ще близько 30 дитячих садочків, це будуть додаткові 1,5 тисячі місць. Проте цього, на жаль, все одне не вистачатиме.

“22 тисячі дітей є в дитячих садках, але не можуть їх відвідувати. Десь 10 тисяч виїхали з Одеси, і їм садочок не потрібен. Віднімемо тих, хто забезпечені місцями, і ми отримаємо 10 тисяч родин, яких доведеться чекати завершення військових дій”, – додала Буйневич.