В Одеській області працівника ТЦК викрили на хабарі у вигляді пального

Одеські правоохоронці затримали працівника одного з ТЦК та СП за підозрою в отриманні хабаря за видачу довідки, що відстрочує мобілізацію.

За даними слідства, він вимагав у мешканця Подільського району 300 літрів пального або еквівалентну суму грошей, загрожуючи відправленням його в зону бойових дій у разі відмови.

Під час спецоперації, поліція разом зі співробітниками військової контррозвідки СБУ затримали правопорушника, який передавав підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного і отримав за це 15 тисяч гривень.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в одержанні неправомірної вигоди та застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як зазначив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський, випадок особливо злочинний. Працівник ТЦК мав законне право на відстрочку від призову на військову службу, але використав своє посадове становище для отримання хабаря.

Якщо провина підозрюваного буде доведена, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, конфіскація майна та заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Джерело