В Одесу почали прибувати перші автобуси з Регенсбурга

Для них планують створити новий маршрут, який з’єднає житловий масив Котовського та центр Одеси. Про це  повідомив депутат Одеської міської ради та голова транспортної комісії Петро Обухов.

Німецьке місто-побратим подарувало Одесі десять 18-метрових автобусів з низькою підлогою. За словами Петра Обухова, вони вживані, але запас ресурсу мають приблизно на 400 тисяч кілометрів, чого має вистачити на десять років експлуатації.

“У мерії планують створити новий маршрут і запустити ці автобуси з вулиці Паустовського по вулиці Семена Палія, Миколаївській дорозі, далі по Пастера до Преображенської з кінцевою на розі Преображенської і Софіївської. І далі назад на Паустовського. Нарешті вулиця Семена Палія отримає нормальний громадський транспорт, не маршрутки”, — розповів Петро Обухов.

На думку депутата, цей маршрут може запрацювати до Нового року. Необхідна інфраструктура, зокрема виділені смуги для громадського транспорту, є на більшій його частині.

“Там вже зроблена смуга громадського транспорту, і така ж смуга є на Миколаївській дорозі. На вулиці Пастера заторів не буває, тож цей автобус буде їздити швидко і буде комфортним. Я думаю, що інтервал руху буде досить великий, це не буде кожні 2-3 хвилини, але це вже щось”, — уточнив Обухов.

Джерело