В ОК “Південь” поділилися інформацію про укріплення на Херсонщині

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк стверджує, що заходи безпеки на правому березі Дніпра у Херсонській області ретельно розроблені. Зокрема у такий спосіб, щоб навіть ЗС РФ а не мали можливості наблизитися до них.

“Розуміння є, що основна лінія бойового зіткнення в наших географічних умовах – це річка Дніпро. Тому, дійсно, для нас надважливо, щоб ворог не міг перебратися, висадитися і навіть підійти до правого берега”, — сказала вона. “По-перше, він ландшафтно вищий за лівий берег. Це вже перша складність, яку ворогу подолати фактично неможливо. Тому, що розташування наших гармат на вищому рівні встановлює вогневий контроль над водою на момент підходу до берега”.

Гуменюк підкреслила, що українські оборонні споруди були адаптовані до всіх змін ландшафту, зокрема після руйнування греблі Каховської ГЕС.

За її словами, через це російські сили ведуть передову розвідку, використовуючи безпілотники та артилерію з лівого берега, зосереджуючись на знищенні оборонних споруд.

“Проте облаштування оборонних споруд, те, що зараз стало хвилею чергової російської пропаганди, зокрема, в Херсонській, Миколаївській, Одеській областях, ми не робимо це з нуля, укріплюємо те, що було заготовлено, вдосконалюємо те, що було на момент повномасштабного вторгнення, можливо, недороблено, тому що робилися вже в потужних бойових умовах”, — заявила речниця.

Джерело