ВООЗ та ЄС надали підтримку Одеській обллікарні

Завдяки Бюро ВООЗ в Україні та за фінансової підтримки ЄС, в Одеській обласній клінічній лікарні було встановлено нове обладнання для дезінфекції медичних інструментів.

Це дасть змогу запровадити сучасну систему стерилізації  медобладнання та мінімізувати ризик поширення інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги.

Як зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, через війну в Україні є велика кількість поранених та травмованих, що змушує медиків використовувати одразу всі наявні операційні в найближчих лікарнях, щоб збільшити шанс на порятунок кожного нужденного.

медики

Повідомляється, що до 2021 року обладнання стерилізаційного відділення Одеської лікарні задовольняло потреби лікарні на 50% і потребувало капітального ремонту. Зараз тут встановлено сучасний мийний дезінфектор та ремонт парових стерилізаторів.

– Для безпеки пацієнтів дуже важливо забезпечити використання чистого й безпечного обладнання під час надання медичної допомоги, – упевнений глава Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Він зазначив, що для цього ВООЗ була встановлена мийно-дезінфекційна машина і оновлені парові стерилізатори в одеській лікарні, що дасть змогу значно посилити заходи з інфекційного контролю.

Джерело.