Взимку у Німеччині очікують зростання кількості українських біженців

Уряд Німеччини очікує на подальший сплеск українських біженців у найближчі тижні у зв’язку із зимовим зниженням температури та атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України. Про це заявив посол Німеччини у Великій Британії Мігель Бергер.

“Путін продовжує терор мирного населення. І ми вкрай занепокоєні цим, тому що ці атаки на енергетичну інфраструктуру означають, що багатьом людям в умовах низьких температур доведеться залишити Україну. Тому ми очікуємо нову хвилю біженців найближчими тижнями”, — зазначив дипломат.

Зазначається видання, від початку війни до Німеччини прибув мільйон українських біженців.

Ще у жовтні уповноважена уряду Німеччини з питань міграції Рім Алабалі-Радован у коментарі Redaktionsnetzwerk Deutschland заявила, що в уряді Німеччини чекають на зростання потоку біженців з України на тлі наближення зими, через що цьогорічні показники міграції перевищать статистику 2015 року.

За словами посадовиці, нині до Німеччини в’їздять близько 150 українців на день, однак це число може зрости через “сувору воєнну зиму. Чиновниця зазначила, що зміни кількості біженців насамперед вплинуть на безпосередніх сусідів Німеччини — Польщу, а також Чехію.

Джерело