Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) сприяє Одещині в реалізацій багатьох проєктів

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) сприяє Одеській області та Одесі в реалізацій багатьох проєктів в рамках взаємодії регіону з Програмою розвитку ООН. Зокрема, ЄІБ допоміг Одесі спорудити бомбосховище.

Про це йшлося днями в Одесі на зустрічах представників Програми розвитку ООН в Україні з головою військової адміністрації Одещини Максимом Марченком та міським головою Геннадієм Трухановим.

В мирний час співпраця з міжнародними інвесторами теж була плідною. Зараз також місто має зиск від співпраці з ПРООН. Новим реалізованим спільним проєктом стала захисна споруда в місті,  яку облаштували за сприяння ООН та Європейського інвестиційного банку. Бомбосховище оснащене всім необідним для перебування в ньому людей.

Бомбосховище в Одесі

За результатами зустрічі керівника Програми розвитку ООН Яко Сільє з мером Одеси досягнута домовленість, що і протягом 2023 року міжнародна спільнота допоможе Одесі з облаштування захисних споруд у школах та інших об’єктів цивільного захисту. Також Яко Сільє запевнив Максима Марченка, що Програма розвитку ООН в Україні допоможе регіону у сфері енергетики, яка є складною для області через ворожі ракетні обстріли інфраструктури життєзабезпечення.

Також Європейський інвестиційний банк разом з іншими міжнародними інститутами профінансують відновлення інших об’єктів, що зруйновані ворогом. Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк профінансує в Одеській області 11 проєктів, що стали переможцями в конкурсі, який проводило Міністерство розвитку громад та територій України. Здебільшого до цих об’єктів входять школи і лікарні.

Джерело