Замгубернатора Виталий Свичинский уходит с поста

Замглавы Одесской ОГА, участник “Евромайдана” и один из руководителей одесской Самообороны Виталий Свичинский покидает свой пост. Об этом он написал на своей странице в Фейсбуке.

По словам Свичинского, поводом для этого послужили “непонятки” с закупками по тендеру “школьных” автобусов а также то, что “в ОГА не с кем работать”.

“Сьогодні, 12 травня, в Одеській області було скасовано тендери на закупівлю 24 шкільних автобусів для підвозу дітей нашого регіону. Це було зроблено за усним дорученням керівника ОДА, Максим Куций. Чому? Незрозуміло. Але точно можу сказати, що торги були проведені на майданчику Prozorro у повній відповідності до законодавства. І це в той час, коли регіон опинився на межі фінансової прірви – ми прогнозовано недоотримаємо близько 1 млрд. гривень до зведеного бюджету області. Мої пропозиції, а, фактично, моя робота, сприймаються ворожо. І у мене є лише здогадки, чому? Можливо, тому, що я працював на різних посадах і при різних керівниках ОДА та чітко асоціююсь з проукраїнськими силами, яким зараз немає місця в системі координат «демократичної» влади?”, – отметил он.

“Ще в жовтні минулого року я написав заяву про звільнення з займаної посади. Весь цей час вона не була задовільнена. Але я вважав за необхідне продовжувати працювати, враховуючи ситуацію, в який ми опинились. Більше я не бачу підстав знаходитись в цій команді. Та і не маю бажання на це. Тому що згортати демократичні процеси і займатися різним непотрібом замість того, щоб опікуватися якістю життя людей на Одещині – не для мене. Після закінчення жорстких обмежень по карантину, голові ОДА Максим Куций, сподіваюсь, вистачить сміливості задовільнити мою заяву про звільнення”, – добавил Свичинский.

Позже Свичинский разместил еще один пост, в котором прокомментировал слова главы ОГА Максима Куцого о том, что Свичинского освободили с должности за то, что он якобы “не выполнял своих обязанностей.

“З подивом прочитав пост голови ОДА Максим Куций, про те, що мене звільнили через те, що я не виконував свої посадові обов‘язки. Цікаво. Мабуть є відповідні документи про дисциплінарне провадження, службове розслідування та відповідне стягнення? Продемонструйте таке, пане голове!) Ще раз повторю: процедурну заяву я написав 11 жовтня 2019 року, відповідно до статті 10 ЗУ «Про місцеві державні адміністрації». Сама стаття. «Перші заступники та заступники голів місцевих державних адміністрацій заявляють про припинення своїх повноважень новопризначеним головам місцевих державних адміністрацій у день їх призначення». Мене не було звільнено тоді. Я працював ці кілька місяців. Працював попри опір і супротив. А коли почав ставити незручні питання, виникла «версія» про те, що я «не справлявся з роботою».Невже так важко не маніпулювати, а сказати правду? Таку, яку ви мені казали декілька тижнів тому – що Вам поставлене завдання «зверху» прибрати всіх «порошенківських». Сподіваюсь, хоч це Ви не спростуєте. Нижче додаю офіційні документальні докази моїх слів”, – резюмировал замглавы ОГА.