Збитки довкіллю Одещини від атаки ЗС РФ 21 квітня сягнули понад 360 млн грн

Екологи повідомили про значні збитки довкіллю, завдані російською атакою на транспортно-логістичний об’єкт припортової інфраструктури Одещини, що відбулася 21 квітня. Вибухова хвиля та уламки ракети призвели до значного забруднення і руйнувань.

Згідно з даними державної екоінспекції, вибухи забруднили понад шість тисяч квадратних метрів землі металевими уламками та будівельними відходами. За попередніми підрахунками, сума збитків цього забруднення склала понад 49 мільйонів гривень.

Окрім того, було виявлено забруднення майже 45 квадратних метрів земельної ділянки нафтопродуктами, сума збитків від якого сягає майже 311 мільйонів гривень. Таким чином, загальна сума збитків, завданих екології області, перевищує 360 мільйонів гривень.

Інформація про наслідки атаки передана до оперативного штабу при держекоінспекції, де вона буде використана для формування переліку порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, що були завдані під час війни. Екологи закликають до більшої уваги і заходів щодо охорони довкілля в умовах воєнного конфлікту.

Джерело