Збитки на Одещині після удару по агропромисловому підприємству оцінили у майже 57 млн грн

19 квітня близько 15:00 на Одещині було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємству, яке займається виготовленням та перевалкою рослинних олій. В результаті атаки зруйновано 10 резервуарів для зберігання готової продукції, знищено понад 10 тисяч тонн рослинної олії.

Також пошкоджено термінал перевантаження рослинних олій та інше виробниче обладнання підприємства. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу провели обстеження місць обстрілу для фіксації та розрахунку шкоди, завданої довкіллю.

Було виявлено засмічення земельної ділянки металевими уламками та продуктами горіння на площі понад 500 квадратних метрів, сума збитків від якого складає майже 37 мільйонів гривень. Окрім того, забруднення земельних ділянок рослинною олією на площі понад 3 тисячі квадратних метрів оцінено у 20,2 мільйона гривень.

Інформацію про збитки передано до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії.

Джерело