У ВМС розповіли, чи залишається ймовірність висадки десанту в Одесі

У ВМС України повідомили, що ймовірність висадки десанту в Одесі залишається, але російська армія не має достатніх можливостей для реалізації цих планів.

Про це заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

Він зазначив, що Росія не відмовляється від своїх намірів, але ситуація на морі значно відрізняється від “реалій на землі”, на які спирається російське керівництво. Хоча плани існують, реальні можливості їх здійснення – відсутні.

Плетенчук пояснив, що десантні операції неможливі без підтримки з суші, а в цьому напрямку російські війська зазнали невдачі ще на початку повномасштабного вторгнення. Крім того, наближення до узбережжя Чорного моря робить російські кораблі легкою мішенню для українських берегових ракетних і артилерійських військ.

Він також підкреслив, що десантні спроможності Росії значно знизилися: з 13 великих десантних кораблів у них залишилося лише п’ять.

“Їхні спроможності десантні досить знижено протягом повномасштабного вторгнення. Вже з тринадцяти одиниць залишається п’ять, я про великі десантні кораблі, тому наразі це фактично неможливо”, — зазначив Дмитро Плетенчук.