На Одещині затримали двох військових за продаж броньованих гуманітарних автомобілів

В Одеській області двом військовослужбовцям, які торгували броньованими Volkswagen Transporter, ввезеними під видом гуманітарної допомоги, повідомлено про підозру. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Возможно, это изображение 5 человек и текст

За даними слідства, у березні 2024 року, двоє військовослужбовців, діючи у змові з невстановленими наразі особами, з метою отримання незаконного прибутку, розробили план продажу фізичним особам, у тому числі військовослужбовцям, транспортних засобів, ввезених на територію України під виглядом гуманітарної допомоги. Автівки задекларували як гуманітарну допомогу на військові потреби для благодійної організації.

Возможно, это изображение деньги, отрывной талон и текст

Далі підозрювані підшукали покупців на транспортні засоби, запросивши 200 дол. США авансу та копії військових квитків. 13 серпня 2024 року, під час передавання грошових коштів у сумі 18 000 дол. США, військовослужбовців затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання для них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Возможно, это изображение 5 человек и текст «СПЕЦАЛЮЗОВАНА ЭОВАНА ПРОКУРАТУРАУ СФЕРОБОРОНИ ЕДЕННОГО PE ENOHY ОнУ 监 nius СПЕЦАЛЮЗОВАНА СПЕЦАЛИЗОВАНА ПВДЕННОГОРЕПОНУ тУРА ПРОКУРАТУРА ЛИВДЕННОГО РеПОНУ ПОЛиЦИЯ»