В Одесі засудили до ув’язнення ліквідатора заводу Міноборони

В Одесі ліквідатора державного підприємства Міністерства оборони України засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна за масштабну розтрату державних коштів.

Суд визнав його винним у незаконному продажу майна “Одеського автомобільного ремонтного заводу” за значно заниженою ціною, що завдало державі збитків у понад 9,7 мільйона гривень.

Ліквідатор, використовуючи свої повноваження керівника підприємства, у 2018 році організував аукціон, на якому майно заводу було продано підставній фірмі.

Разом зі спільниками, включаючи державного реєстратора, він скасував арешт на майно, накладений раніше, та перереєстрував його на іншу особу. Унаслідок цих дій майно було продано без урахування вартості права користування земельною ділянкою, на якій розташовані приміщення заводу.

Окрім ув’язнення, суд заборонив засудженому займатися діяльністю арбітражного керуючого та виконувати адміністративно-господарські функції протягом трьох років, а також конфіскував його майно. Матеріали справи інших учасників злочинної схеми були виділені в окреме провадження.

Прокуратура зазначила, що вирок суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений.

Джерело