Справа Дмитрука: одному з підозрюваних запобіжний захід в Одесі

В Одесі суд ухвалив рішення взяти під варту на два місяці одного з учасників організації незаконного переправлення нардепа Артема Дмитрука через державний кордон. Підозрюваний має можливість внести заставу в розмірі 5 мільйонів гривень.

Хоча в суді не назвали ім’я депутата, з деталей справи можна зробити висновок, що йдеться саме про Артема Дмитрука, нардепа з Одеси. За даними слідства, йому допомагали троє спільників, яким нині повідомлено про підозру в сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

Двоє з підозрюваних, включаючи організатора, втекли за межі України, один був затриманий. Цей затриманий контролював ситуацію та інформував спільників про наявність патрулів поблизу прикордонного пункту під час втечі. За такі дії їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Довідка. 23 серпня 2024 року Артем Дмитрук, підозрюваний у нападах на громадян, незаконно перетнув кордон України з Молдовою в районі пункту пропуску “Павлівка”. Розслідування показало, що депутат виїхав із Києва в напрямку Одеси, де пересів на інше авто поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району. Близько дев’ятої вечора Дмитрука доставили до кордону, де він пішки незаконно залишив територію України.

Артем Дмитрук — народний депутат IX скликання, обраний у 2019 році за виборчим округом №133 (Одеська область). Він також підприємець і професійний спортсмен, очолював федерацію професійного боксу Одеси та області.

Джерело