В Одесі ворожа бойова група готувала силове захоплення влади

В Одесі під час спільної спецоперації Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань було ліквідовано бойову групу, пов’язану з воєнною розвідкою РФ, яка планувала силове захоплення місцевих органів влади. У результаті операції затримали керівника угруповання та його помічника.

Фото: СБУ

За даними правоохоронців, під час обшуків у членів групи було знайдено понад 70 одиниць вогнепальної зброї, боєприпаси, бронежилети, шоломи та інше тактичне спорядження.

За попередніми даними слідства, група готувалася до захоплення державних установ на Одещині під час початку повномасштабного вторгнення Росії. Після невдач на фронті їх перевели в режим очікування, але активували улітку 2024 року для виконання нових завдань.

Фото: СБУ

Очолював групу 49-річний мешканець окупованого Криму, який після анексії півострова переїхав до Одеси, де під прикриттям громадських організацій почав формувати підпільні загони. У разі наближення російських військ до Одеси група планувала атакувати українські Сили оборони з тилу.

Фото: СБУ

Злочинну діяльність бойовиків було зупинено, і всі учасники перебувають під слідством. Затриманим висунуто підозри за відповідними статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: СБУ

Джерело