В Одеській області оселилась популяція диких хом’яків

Тринадцять гризунів стали мешканцями ландшафтного заказника «Тарутинський степ». Про це повідомляє громадська організація Rewilding Ukraine. Разом з Київським зоопарком, вони реалізують програму повернення хом’яка звичайного у дику природу.

Ці маленькі тваринки приєднаються до інших травоїдних, таких як кулан, лань і степові бабаки, які оселилися тут раніше в межах зусиль з ревайлдингу. Дикі хом’яки відіграють важливу роль у відновленні природних процесів степової екосистеми.

Новоприбулих випустили у два великих акліматизаційних вольєри, де для них створили кілька штучних нір. Спеціально сконструйовані стінки не дозволяють хижакам підривати їх ззовні, а для захисту хом’яків від хижих птахів вольєри покриті сіткою.

Через кілька тижнів вольєри відкриють та випустять тварин у дику природу. Після випуску за хом’яками спостерігатимуть, щоб переконатися, що вони добре адаптуються до нової домівки.

На зображенні може бути: 1 особа, гра в американський футбол, фризбі та трава

Це вже третій випуск поточної програми реінтродукції, яка має на меті створити процвітаючу популяцію хом’яка в Тарутинському степу. Попередні випуски хом’яків у степ відбулися у 2022 та 2023 роках, наступний запланований в 2025 році.