В Одесі знову «прокатили» співробітника ТЦК на капоті

2 жовтня в Одесі біля залізничного вокзалу водій легкового автомобіля прокотив на капоті працівника територіального центру комплектування (ТЦК), після чого був затриманий поліцейськими.

Очевидці стверджують, що водій червоного авто після інциденту був зупинений правоохоронцями, які витягли його з машини та намагалися доставити до службового авто.

У мережі згодом з’явилося нове відео, на якому видно, як чоловіки у військовій формі намагалися витягти водія з автомобіля, але той не відкривав дверей. Працівник ТЦК сам застрибнув на капот, після чого водій рушив з місця.

Скриншот з соціальних мереж

Зазначимо, що перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України або інших військових формувань під час воєнного стану підпадає під статтю 114-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від 5 до 8 років ув’язнення. Також напад на службовий транспорт може кваліфікуватися як посягання на майно ЗСУ.

Схожі інциденти вже траплялися раніше. 24 липня в Хаджибейському районі Одеси водій відмовився надати документи представникам ТЦК і поліції, унаслідок чого травмував військовослужбовця. Ще один випадок мав місце 20 червня, коли водій протягнув на капоті двох військовослужбовців, один з яких отримав травму голови.

Джерело